Beweegactiviteiten Reuma Patienten Vereniging Baarn-Soest e.o.

Beweegactiviteiten

Iedere dinsdagmiddag van 13.00u tot 14.00u aangepast wandelen o.l.v. een erkend wandeltrainster. Verzamelen in zorgcentrum Molenschot Soest. Leden van de RPV betalen 17,50 euro voor 10 lessen . Bent u geen lid dan betaald u 20,00 euro.

Sportief wandelen

Speciaal voor mensen met fysieke beperkingen zoals reuma, hartklachten, longklachten, overgewicht of diabetes wordt het Sportief Wandelen op de dinsdagmiddag van 14.00u tot 15.00u georganiseerd. We vertrekken vanaf het zwembad Spleasure Centrum Soest, Dalweg 181 Soest. Dit ligt naast het zorgcentrum Molenschot. Er is voldoende parkeergelegenheid. Na afloop kan er gezamenlijk, voor eigen rekening, een consumptie gebruikt worden in het restaurant van het zwembad. Het sportief wandelen is voor iedereen geschikt om zijn/haar conditie te verbeteren. U stapt wel door maar raakt niet buiten adem en forceert niets. De trainer leert u op uw eigen grenzen te letten. Stukjes wandelen worden afgewisseld met verschillende oefeningen waardoor de conditie verbeterd. Wij lopen geen kilometers en u hoeft ook geen moeilijke technieken te leren. Plezier hebben en bewegen op je eigen niveau daar gaat het hier om. Het enige wat u nodig heeft zijn goede makkelijke schoenen. Namens de 12 personen die mee doen wordt u van harte uitgenodigd om het Sportief Wandelen zelf eens te ervaren. De eerste les is een proefles en verplicht u tot niets. Deze activiteit wordt georganiseerd door de SWOS (Stichting Welzijn Ouderen Soest) en onze eigen Reuma Patienten Vereniging. Info/aanmelding: RPV :035 6025768 SWOS: 035 60 23 681 Kosten: 20,00 euro voor tien lessen ; leden van onze RPV betalen 17,50 euro. Onze dank gaat uit naar leden van het Bentinck Fonds die ons geholpen hebben in de opstart fase (september 2008).

Wandelfit Baarn

De wandeltrainingen bij de Baarnse Atletiek Vereniging gericht op mensen met reumatische klachten vinden plaats op iedere: maandag van 10 tot 11 uur en donderdag van 13.30 tot 14.30 uur. Na afloop kan gezamenlijk wat worden gedronken. De trainingen worden gegeven door de bij de KWBN opgeleide wandeltrainers, die ook een aantekening hebben behaald voor het geven van trainingen aan deze doelgroep. Dit laatste houdt onder andere in, dat iedereen binnen zijn eigen mogelijkheden kan meedoen. De minimale voorwaarde om deel te nemen is, dat iemand zelfstandig moet kunnen wandelen (zonder rollator). Heb je interesse? Stuur een e-mail naar wandelfit@bav-baarn.nl of bel met Wim Oostveen (06-12664473). Voor meer informatie kunt u ook surfen naar http://www.bav-baarn.nl/ en klik vervolgens op “Wandelfit”. Uiteraard kunt u ook gewoon een keer komen kijken bij of deelnemen aan een training. En mocht Amersfoort handiger voor u zijn: daar kunt u ook aan een soortgelijk initiatief deelnemen. Wim Oostveen (BAV trainer)

 

Hydrotherapie

Iedere vrijdag van 12.00u tot 13.00u in de Amerpoort te Baarn o.l.v. een fysiotherapeute. Deelname uitsluitend voor leden van de RPV. Kosten 75,00 euro per kwartaal Bel voor nadere info naar : 035 6010185 of 035 6025768